Veliefendi’de DOPİNG şoku!

At yarışlarında şok… UNCLE HARRY, DONT STOP ME, HASANAĞA, BARKIN ve  BALDOVINO isimli safkanlarda doping maddesi tespit edilmiştir!!!

3 Haziran Pazar günü İstanbul’da yapılan yarışlar sonrası dereceye giren safkanlardan alınan idrar ve kan örnekleri Etlik Merkez Veteriner Kontrol / Araştırma Enstitüsü ve Fransa’da akredite olmuş bir laboratuara gönderilmişti. Fransa’ya gönderilen 4 safkanın numunelerinden çıkan sonuçlar 05 Temmuz Perşembe günü açıklandı.

03 Haziran Pazar günü start alan safkanlardan HASANAĞA‘da Methenilone, DONT STOP ME isimli safkanda Ethacrnicacid ve Tranxamicacid, UNCLE HARRY isimli safkanda Ethacrnicacid ve Tranxamicacid, BARKIN isimli safkanda Tranxamicacid, Capsaicine ve Etamsylate isimli uyarıcı yasaklı doping maddesine rastlandığından bu 4 safkan koşulardan diskalifiye edilmişlerdir.

LİSTEYE BALDOVİNO DA EKLENDİ
Ayrıca 15 Haziran Cuma günü İstanbul’da start aldığı Şartlı-5 yarışı kazanan BALDOVİNO isimli safkandan alınan örnekler ise Etlik Merkez Veteriner Kontrol / Araştırma Enstitüsü’ne gönderilmişti. Bu  safkanında Etlik laboratuarından gelen doping muayenesinde Methacarbamol isimli uyarıcı yasaklı doping maddesine rastlandığından 15 Haziran Cuma günü kazandığı yarış ve ardından 24 Haziran Pazar günü kazandığı Anafartalar koşusundan diskalifiye edilmiştir.

2 Haziran Cumartesi günü Ankara yarışlarında yapılan tüm koşuların Fransa’ya gönderilen doping kontrol sonucu netlik kazanmazken birkaç gün içerisinde sonuçların alınması beklenmektedir.


NOT:
  Yaşanılan bu şoktan sonra herkes Gazi haftası yapılan önemli koşuların numunelerini merak eder oldu. Türkiye’deki doping merkezinin acil olarak son teknoloji ile yenilenmesi şart. Aksi durumda şimdiye kadar koşulan yarışlar hep şaibe altında kalacaktır.
Detaylar ve gelişmeler an be an gununbankosu.com‘da olacak.

 

 

Kategoriler: At YarışıFeaturedHaberler

Etiketler: