Yine Doping!..

2 Haziran Cumartesi günü Ankara yarışlarında yapılan koşularda dereceye giren safkanlardan alınan tüm örnekler Etlik Merkez Veteriner Kontrol / Araştırma Enstitüsü ve Fransa’da akredite olmuş bir laboratuara gönderilmişti. Günlerdir yarışçılık camiasının önemli gündem maddesini oluşturan doping sonuçları at sahibi, antrenör ve seyisler tarafından büyük sıkıntı ve merakla bekleniyordu.  Gönderilen numunelerden çıkan yasaklı madde doping kontrol sonuçları 10 Temmuz Salı günü saat 20:35 itibari ile Teknik Büro’ya ulaşarak netlik kazandı.

2 Haziran Cumartesi Ankara yarışlarında 1.Koşunun galibi SYLVANAS, 2.Koşunun galibi ABAKAY, 3.Koşu Mehmet Akif Ersoy koşusunu 4.cü tamamlayan ÇİFT OKEY, 4.Koşu Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Koşusunun galibi BOZYİĞİT aynı koşuyu 3.cü tamamlayan GÖKTEKİN ve 7.koşuyu 2.ci olarak tamamlayan CAPRICORN isimli safkanlarda yasaklı doping maddesi tespit edilmiştir.

12 Haziran, 14 Haziran ve 19 Haziran tarihlerine ait doping kontrol sonuçlarında hiç bir safkanda yasaklı doping maddesine rastlanmamaştır.

 

Kategoriler: At YarışıFeaturedHaberler

Etiketler: