Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Fenerbahçe’nin rakibi Vaslui!


Şampiyonlar Ligi 3’üncü ön eleme turu kura çekimi, İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Temsilcimiz Fenerbahçe’nin rakibi Romanya’dan Vaslui oldu. İlk maçlar 31 Temmuz-1 Ağustos, rövanşlar ise 7-8 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe ilk maçı kendi sahasında oynayacak.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig’i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalabilmek için 2 ön eleme turu geçmesi gerekiyor. İlk turda elenmesi halinde, Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu eşleşmeleri:

Fenerbahçe – FC Vaslui
Dinamo Kiev – Feyenoord

Motherwell – Panathinaikos
FC Kopenhag – Club Brugge
Maribor/Zeljeznicar – Dudelange/Salzburg
BATE Borisov/Vardar / Skenderbeu/Debreceni
Cluj – Slovan Liberec/Shakhter Karagandy
Anderlecht – Shamrock Rovers/Ekranas
Buducnost/Slask Wroclaw – New Saints/Helsingsborgs
Ulisses/Sheriff – Ludogorets Razgrad/Dinamo Zagreb
Celtic – Helsinki/Reykjavík
Molde/Ventspils – Flora Tallinn/Basel
Zilina/Hapoel Kiryat Shmona – Neftçi/Zestafoni
Limassol/Linfield – Valletta/Partizan

*****

Eşleşmeyi nasıl yorumladılar?

Ali Şen (Eski Fenerbahçe Başkanı) : Bence iyi bir kura oldu. Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olmanın ilk adımı. Fenerbahçeli taraftarlarımıza şampiyonluğu ve onun keyfini tatma zamanı bu yıl gelmiştir. Geçen yıl olanlardan sonra takım daha sakin lige başlayacak. Ve Vaslui karşısında daha tedbirli olacaklardır.

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Diğer 3 rakibe göre en olumlu rakip olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe Young Boys karşısında yaptığı taktik hataları tekrarlamazsa turu geçer. Önemli olan ciddi savunma yapmak ve işi ilk maçtan bitirmek.

Ercan saatçi (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı):  10 yıllık bir takım olması kimseyi aldatmasın. Rakibimizin müthiş bir grafiği var. Üçüncü lig, ikinci lig ardından da 1.Lig’e yükselen bir takım. Ayrıca 4-5 senedir de Avrupa Kupaları’nda yer alan bir ekip. Vaslui’nin önceki senelerde elediği takımlara bakarsak Fenerbahçe’nin işinin çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Vaslui’yi kesinlikle hafife almamalıyız.

İlker Yasin (Doğan Grubu Spor Müdürü): Vaslui Fenerbahçe’nin rakibi olacak bir takım değil. Fenerbahçe muhtemel 4 rakibi içerisinde en zayıf olanla eşleşti. Rakipten daha büyük bir tehlike rakibi küçük görme ve turu rahat geçeriz psikolojisidir.

İlhan Söyler (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Romanya Ligi son  yıllarda ciddi bir düşüşte. Artık eskisi gibi ne takımları güçlü ne de kaliteli futbolcular yetiştirebiliyor. Meyve veremeyen bir ağaç gibi. Fenerbahçe’nin hem içerde hem de dışarda çok rahat galibiyetler alarak bir üst tura yükselmesi gerekiyor.


Exit mobile version