Lindsay Whalen Galatasaray’da!

Galatasaray’dan süper bir transfer… Kadınlar Ligi ve Avrupa’da yeni sezona şampiyonluk parolasıyla girmeye hazırlanan Galatasaray, ABD Milli Takımı’nın guardı Lindsay Whalen’i 1 yıllığına renklerine bağladı.

Kadınlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde yeni sezona ‘şampiyonluk’ parolasıyla girmeye hazırlanan Galatasaray, uzun yıllardır sıkıntı yaşadığı oyun kurucu pozisyonundaki açığı ‘süper’ bir transferle kapadı.

Sarı-Kırmızılı kulüp, halen 2012 Londra Olimpiyatları’nın hazırlıkları çerçevesinde Türkiye’de bulunan ve dün Kadın Milli Takımımız’la karşılaşan Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı’nın guardı Lindsay Whalen ile bir yıllığına sözleşme imzaladı.

Lindsay Whalen Kimdir?
İki haftadan bu yana görüştüğü WNBA Ligi takımlarından Minnesota Lynx’in 30 yaşında ve 1.75 boyundaki oyun kurucusu Whalen ile önceki akşam anlaşmaya varan Galatasaray, böylece guard pozisyonunda da elini güçlendirmiş oldu. WNBA’de Minnesota Lynx ile şampiyonluk yaşayan Whalen, geçtiğimiz sezon 11 sayı, 5.4 asist ortalaması ile forma giydi. Tecrübeli guard, WNBA’de 2006, 10 ve 11’de olmak üzere üç kez All Star kadrosuna seçilmiş, yine 2008 ve 2011’de de sezonun en iyi 5 oyuncusu arasında yer almıştı.

 

 

Kategoriler: BasketbolFeaturedHaberler

Etiketler: