Galatasaray’a iki bomba: N’Dong & Domercant

Barcelona Regal’in Senegalli yıldızı Boniface N’Dong, Galatasaray yolunda. Transferde son noktaya gelindi… Domercant ise 10 gün içinde sarı-kırmızılı takıma imzayı atacak…

İspanyol devi Barcelona Regal’in resmi sitesinden yaptığı açıklama tüm Galatasaray taraftarlarında heyecana neden oldu. Katalan Kulübü’nden yapılan açıklamada, Senegalli yıldız Boniface N’Dong’un önümüzdeki yıl takımda olmayacağı, Galatasaray Medical Park’ın ise kendilerine ciddi bir teklifte bulunduğu söylendi.

“BİZ DE ŞAŞIRDIK, HENÜZ BİTMEDİ”

Katalan ekibinin bu açıklaması sarı-kırmızılı taraftarlarda heyecana neden oldu.

Galatasaray Medical Park Antrenörü Ergin Ataman, bu konu ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu. Ataman; Barcelona’nın açıklamasını biz de anlamadık, hepimiz şaşırdık. N’Dong’un transferi konusunda henüz anlaşma sağlanmadı ama görüşmelerimiz olumlu şekilde devam ediyor. Bu transfer olmazsa da B planımız hazır, hemen onu devreye sokacağız” dedi…

DOMERCANT KONUSU

Galatasaray’a transferi söz konusu olan bir başka oyuncu Henry Domercant ile ilgili olarak da açıklama yapan tecrübeli koç, “Unics Kazan, Domercant’ın transferi ile ilgili olarak sorun çıkartıyor. Biz de konuyu FIBA’ya taşıdık. Onlar 10 gün içerisinde bir karar verecek, ona göre de transferi gerçekleştireceğiz. Ancak büyük ihtimalle Henry Domercant, Galatasaray’a gelecek” dedi.

SÖZLEŞMESİNDE MADDE VAR

Rus ekibinin, Domercant’ın transferinde sorun çıkarmasının nedeni, oyuncunun sözleşmesindeki “Takım Euroleague’de yoluna devam ederse oyuncu kalır” maddesi. FIBA’nın konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir karar vermesi gerekiyor.

N’DONG KİMDİR?

Doğum tarihi: 1977 (35 yaşında)
Doğum yeri: M’Bour, Senegal (Almanya pasaportu da var)
Boyu: 2.13
Kilosu: 111 kg
Oynadığı takımlar: TSK uniVersa Bamberg, Los Angeles Clippers, Spartak St. Petersburg, Unicaja Malaga, FC Barcelona Regal

Barcelona ile 3 sezon boyunca 1 Euroleague ve 2 İspanya şampiyonluğu yaşayan Senegal asıllı oyuncu kulübüyle 2 İspanya Kupası ile 3 kez de İspanya Süper Kupası’nı kaldırmıştı.

HENRY DOMERCANT KİMDİR?

Doğum tarihi: 30 Aralık 1980 (32 yaşında)
Doğum yeri: Chicago, ABD
Boy: 1.94
Kilo: 97 kg
Oynadığı takımlar: 31 yaşındaki oyuncu 2003 – 2004 sezonunda Pınar Karşıyaka’da, 2004 ile 2006 yılları arasında ise Efes Pilsen’de mücadele etmişti. Domercant, ardından sırasıyla Olimpiacos, Dinamo Moskova, M. Siena, St. Petersburg ve Unics Kazan forması giydi.

 

Kategoriler: BasketbolFeaturedHaberler

Etiketler: