Demirkol’dan Krasic değerlendirmesi: Rüya gibi

Fanatik Gazetesi’nin usta ismi Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’nin son transferi Sırp yıldız Krasic hakkında köşesinde önemli değerlendirmeler yaptı. İşte o yazı:


Rüya gibi

“Sırp yıldız, Türkiye’ye transfer olmuş en yüksek potansiyelli futbolculardan biri. Ancak Fenerbahçe’nin şimdi yapması gereken önemli birşey daha var; orta saha göbeğini yenilemek”

Fenerbahçe, 3 yıldır Krasiç’in peşinde ve bu transfer bu sezona kadar hiç de gerçekçi değildi.

2004’den 2011’e kadar sürekli yükselen bir performansla dünyada kendi mevkisinin en iyilerinden biri sayılan bir oyuncuydu Krasiç. Zaten Türk seyircisi onu en azından CSKA’nın Fenerbahçe ama özellikle Beşiktaş eşleşmelerindeki özel futboluyla hatırlıyor.

Juventus’daki başlangıcı da son derece iyiydi ama geçen sene bildiğiniz gibi işler değişti.

Geçtiğimiz yıl Conte yönetiminde bu çıkışı devam ettiremedi. Antonio Conte’nin onu neden tercih etmediği konusunda bir çok tevatür mevcut ama bizim bakmamız gereken bu değil.

Krasiç’in Türkiye’ye transfer olmuş en yüksek potansiyelli oyunculardan biri olduğunu hiç düşünmeden söyleyebilirim. İki yıl önce dünyanın mevkisinde en iyilerinden biriydi. Salt bir kenar oyuncusu değil. 360 dereceyi kontrol etme konusunda da becerili ve kontrol edilmesi zor bir adam. Bunu İtalya’daki ilk yılında da göstermiş olması ayrıca önemli.

Fizik yeterliliği mi, tekniği mi üstün derseniz hemen cevap vermek kolay olmaz. Ters kanat akınlarında destek santrfor olmayı iyi biliyor vs.

Yol son derece doğru
Buna İtalya’dan gelen oyuncuların Türkiye’ye uyum sağlama açısından misal İspanya’dan gelenlere oranla ne denli başarılı olduğunu ekleyin. Bir de tesadüf mü bilinmez ama Juve’den gelenlerin ekstra başarısıyla tamamlayın. Yol son derece doğru duruyor… Krasiç kesinlikle potansiyel olarak rüya gibi bir transfer.

Peki hiç mi soru işareti yok?
Bir kaç tane sayabilirim…

Kariyeri sürekli yükselen ama son sıçramada başarısız olmuş gözüken bir ‘çok yüksek potansiyelli’ oyuncunun hayal kırıklığını tamir etmek için Fenerbahçe doğru bir yer mi? Aykut Kocaman bu zor görevin altından kalkabilir mi?

Asıl gerçek ya da kâbus
3 yıldır almak için uğraştığınız ama oyuncunun radarına giremeyen bir yerseniz, zor zamanda ‘evet’ diyen oyuncunun motivasyonunun ne olduğunu ayrıca düşünmeniz gerekir.

Bir de ondan bağımsız gibi duran ama onun yeniden doğuşunu direkt etkileyecek bir başka teknik gerçek daha var. Fenerbahçe orta saha göbeğini yenilemek zorunda. Geride pas istasyonlarını artırmak mecburiyetinde. Topu ileriye taşıyacak, takımın ileride yerleşmesini sağlayacak orta sahalar bulmak zorunda. Bunu yapmadan ileriye kimi alsanız olmaz.

İşte Fenerbahçe’nin asıl gerçeği ya da kâbusu bu…

 

 

Kategoriler: FutbolHaberler

Etiketler: