Sergen Yalçın: Beşiktaş’ın işi zor

Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Sergen Yalçın, Kara Kartal’ın sezonun ilk maçında İBB karşısında oynadığı futbolu değerlendirdi. İşte Sergen’in Habertürk gazetesinde çıkan bugünkü köşe yazısı:

Beşiktaş’ın işi zor

Ligin ilk maçları genelde çok sıkıntılı geçer. Belediye maçının da bu şekilde olacağı belliydi. Kadroda büyük bir değişime giden Beşiktaş kapalı kutuydu. Gençlerin Beşiktaş’ın çehresini ne kadar değiştirdiğini merak ediyorduk, ilk maçtan umutsuz ayrıldık. Bu sezon Beşiktaş için gerçekten sancılı geçeceğe benziyor. Bu kadronun işi çok zor. Bunun nedeni ise maalesef yetenekli oyuncu sayısının olmaması… İki kanat da hiçbir şekilde çalışmıyor. Göbekten de pozisyon bulunamıyor. Takımda ne yazık ki tüm yük Fernandes ve Almeida’nın üzerine binmiş.

Görünen o ki, iki Portekizli maksimum seviyede oynarsa, Beşiktaş maç kazanacak, aksi halde işler şansa kalacak. Sadece iki futbolcunun ayağına bakılması, Beşiktaş’ı kontrol edilmesi kolay bir takım haline getiriyor. Bu ileride daha da çok baş ağrıtacak. Sezon boyunca Beşiktaşlılar’ın, Fernandes ve Almeida’nın sakatlanmaması, üst düzey verim sağlaması için dua etmesi gerekecek. Fernandes yine kafasına göre oynuyor, etliye sütlüye pek karışmıyor. Geçen seneden bir fark yok. Ama düşününce insan hak vermeden de edemiyor. Bu kadroyla ne yapılabilir ki? Topları attığı yerlere bakarsak, sadece Almeida ve Sivok onu anlayabiliyor! Beşiktaş tüm gol umutlarını duran toplara bağlamış durumda. Bekle ki faul, korner kazanılsın.

Hasan Türk çok genç oyuncu ama kesinlikle şu an için bir orta saha futbolcusu değil. Temposu neredeyse hiç yoktu. Sanırız Samet Aybaba ilk maçında kendisine bir jest yaptı! Yeni oyunculardan söz etmek istiyorum, ama ileriye dönük hiçbir şey göremediğim için inanın ne yazacağımı bilmiyorum. Şöyle baktığımda, bunun kumaşı çok iyi, ileride takımı alıp götürür diyebileceğim, ışık veren, potansiyel olarak “Ben buradayım” diyen bir genç görmedim. Kapasitesi sınırlı bir kadro kurulmuş. Beşiktaş bu haliyle Anadolu takımı görüntüsü içinde. Hiçbir şekilde ümit vermiyor.

Uğur Boral’ın sol bekte oynatılmasına şaşırdım. Başka oyuncu mu yok? Mustafa Pektemek’in de ne oynadığını anlamadım. Hücum oyuncusu kenara koyulmuş, bunun mantığını çözmek mümkün değil. Belediye fizik olarak diri bir takım. Yeni sezonda da çok can yakacaklardır. İkinci yarıda bir ara Beşiktaş’a top göstermediler. Teknik ekibe bakıyorum, onların da çok fazla yapacak bir şeyi yok. Malzeme belli. Beşiktaş’ın öncelikle bir oyun taktiği olmalı. Dün ne oynadıklarını çözemedim. Başarı için öncelikle sistemin oturması lazım.

Kategoriler: FeaturedHaberler

Etiketler: