Hakan Ünsal: Umut’lar tükenmez

Cim Bom’un eski futbolcusu Hakan Ünsal, Galatasaray’ın Kasmpaşa’yı 2-1 yendiği maçı gazetesi Hürriyet’teki köşesinde değerlendirdi.


Umut’lar tükenmez

Önce Kasımpaşa ile başlayalım. Lige yeni çıkmış ve daha önemlisi yeni kurulmuş bir takımın bu denli uyumlu gözükmesinin sebebi yaptığı kaliteli oyuncu transferleridir.

İyi oyuncular olunca uyum süreci de kısalıyor futbol da güzel oynanıyor. Bunlara ek olarak geçen yılın şampiyonuna karşı süper bir statta oynamak bir takımın konsantre olmasına daha başka nasıl yardım edebilir ki?

YANLIŞ TERCİH

Fakat bütün yardımcı etkenlere rağmen Kasımpaşa ciddi bir hata yaparak Galatasaray’a karşı fiziki mücadeleyi öne çıkaran bir oyun oynadı. Bu ligde Galatasaray’a karşı fiziki mücadele ile üstünlük sağlayacak takım yok. Bu hatanın sonucu 20. dakikadan sonra ortaya çıktı ve maç tek kaleye döndü.

Artık Ali Sami Yen Arena’da artmaya başlayan baskıdan yeni kurulmuş, eskiden varolmuş hiçbir takım fark etmez golü yerdi. Golü yedikten sonra elindeki kadronun doğrusunu oynamaya başlayan Kasımpaşa maçı kontra oyuna çevirerek kendi alanında dinlendi ve iyi savunma yaptı. Metin Hoca’nın planı tutmasa da duran toptan golü bulmayı başardılar.

EKSİKLER VE ÇÖZÜMLER

Galatasaray’ın eksik yanları yok mu? İki türlü eksiği var. Birincisi hemen hallolacak eksikler. İkincisi zamanla düzelecek eksikler. İlk kategorideki ekslikliği Felipe Melo giderecek. Melo’nun takıma geri dönmesi orta sahadaki etkinliği ve oyun baskısını artırarak pozisyon zenginliğine katkı sağlayacaktır. Burak’ın cezasının bitmesi ise hem forvet bölgesinde yükün aynı isimlere binmesini engelleyecek hem de gol sayısını artıracaktır. İkinci kategoriyi ise Amrabat halledecek. Galatasaray’ın oyun kültürünü ve anlayışını öğrendikten sonra yetenekleri ile kanat oyuncusu eksiğini fazlası ile giderecektir. Ama bu biraz zaman alacak.

EMRE VE HAMİT

Lakap olarak ‘bücür’ denebilir ama oynadığı oyun büyüktü. Beyni ayaklarına hükmederken aynı zamanda maça da patronluk yapıyordu. Sakinliği, özgüveni ve mücadelesi ile maçın yıldızı oldu. Maçın dikkat çeken diğer oyuncusu ise Hamit oldu. Kenar oynadığında Galatasaray’ın temposuna ayak uydurmakta zorlanan Hamit çok doğru bir yerde oynadı ve tecrübesini daha etkin kullanarak iyi oyun çıkardı.

Kategoriler: HaberlerTürkiye

Etiketler: