Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Alvertis’ten 3 kupon

Selamlar, ben de Günün Bankosu ailesine katılmış bulunmaktayım.. Yıllardır bahis camiası içinde yer alan biri olarak özellikle basketbol tahminleri ile sizlere katkıda bulunacağım. İşte ilk yazım ve kuponlarım:

Alvertis

***

715 İsrail – Karadağ

Eurobasket 2013 eleme maçları tüm hızıyla sürüyor. Gruplarda ilk maçlar oynandı ve artık rövanş karşılaşmalarına geçildi. A Grubu’nda Karadağ grubun sürpriz takımı olarak dikkat çekiyor. Sırbistan’ın olduğu grupta 5’te 5 yaptılar. Grup ilk maçında iç sahada İsrail’i, son dakikalardaki üstün oyunlarıyla geçmişlerdi. Şimdi o maçın rövanşı oynanıyor. Firesiz ilerleyen ve Slovenya vizesini ikincilikle bile alabilecek olan konuk ekip, en zorlu iki rakibinden biri olan İsrail karşısında kazanarak bu hedefini büyük oranda gerçekleştirmek istiyor. NBA patentli yıldız pivot Nikola Pekovic’in yokluğuna rağmen, Suad Sehovic, Beşiktaş’ın gündeminde olan Vladimir Dasic ve Bojan Dubljevic gibi oyuncuların üstün performanslarıyla ayakta duruyor.

İsrail ise Karadağ deplasmanında son anları çok kötü oynayıp karşılaşmayı kaybederek grup maçlarına başladıktan sonra iç sahada Estonya’ya yenilerek çok daha büyük bir şok yaşamıştı ancak ardından sırasıyla, İzlanda, Slovakya ve Sırbsitan’ı yenerek 3 maçlık galibiyet serisiyle bu maça çıkacaklar. Sırbistan ile verdikleri ikincilik mücadelesi yolunda evlerinde oynayacakları bu maç onlar için çok önemli. NBA’de forma giyen Omri Casspi, Lior Eliyahu, kazanılan üç maçın yıldızlarından olan ABD asıllı uzun Alexander Tyus ve Yogev Ohayon, geride kalan maçlarda takımı sırtlayan oyuncular olmuş durumda.

Bu maçla ilgili tahminime gelince… İsrail için çok daha önemli olan bu maçta, rakiplerine ilk yenilgilerini tattırmaları beni fazla şaşırtmaz ancak Karadağ da şu ana dek çok iyi bir hava yakaladı ve asla kolay teslim olacak gibi durmuyorlar. Bu da çekişmeli bir maç izleyeceğimizin işareti. İsrail galibiyetinden ziyade, çok daha değerli gözüken Karadağ handikapını kuponlarınıza değerlendirmenizi öneriyorum.

Karadağ yenilmez (+7.5): 1.85 (Bets10)

***

Slovakya – Estonya

A Grubu’nun bir diğer maçında, henüz galibiyet yüzü göremeyen Slovakya, Estonya karşısında siftah yapmak isterken, Estonya ise galibiyetsiz rakibini yenerek ikincilik şansını sürdürmek istiyor.

Slovakya grupta oynadığı maçların tamamını, çift haneli farklarla kaybetti. Kalan maçlar öncesi en azından bir galibiyet almayı amaçlıyorlar ama bu yolda da hiç ışık vermiyorlar. Anton Gavel, 22.2 sayı ortalamasıyla açık ara takımın olumlu anlamda göze batan tek oyuncusu.

Estonya ise Sırbistan ve deplasmanda yendikleri İsrail ile aynı puana sahip, bu yüzden de hem ikincilik hem de en iyi dört üçüncüden biri olarak Slovanya bileti alma şansını fazlasıyla koruyor. Bu yolda, ilk maçta 95-74 yendikleri Slovakya karşısında galip gelmeleri kuvvetle muhtemel… Forvet Kristjan Kangur tecrübesiyle 22 yaşındaki forvet Siim-Sander Vene ise enerjisiyle takım adına önemli işler yapıyorlar.

Estonya’nın Slovakya deplasmanından galibiyetle döneceğini düşünüyorum.

Estonya kazanır: 1.27 (Bets10)

***

714 İsveç – Bulgaristan

Almanya’nın 4’te 4 yaparak lider olduğu B Grubu’nda aynı puana sahip İsveç, Bulgaristan ve Azerbaycan arasında müthiş bir ikincilik mücadelesi var.

Grupta bu maça dek, sahasında Azerbaycan ve Lüksemburg ile oynayıp iki maçı da kazanan İsveç, saha ve seyirci avantajına güvense de zorlu maç öncesi çok önemli bir sıkıntıları var. Pazartesi günü oynanan Lüksemburg maçında ayak bileğinden sakatlanan takımın en önemli oyuncusu Jonas Jerebko’nun durumu belirsizliğini koruyor. NBA patentli uzunun takım için önemini belirtmek adına “Almanya için Dirk Nowitzki neyse İsveç için de Jonas Jerebko o” dersek herhalde ne demek istediğimi anlarsınız. Onun olası yokluğunda tüm yük Christian Maraker ve Kenny Grant’in üzerine binecek ama 20.0 sayı ortalamayla eleme maçlarını oynayan Jerebko’nun yokluğunu hissettirmemeleri çok zor.

İlk maçta sahasında rakibini 78-73 ile geçen Bulgaristan ise İsveç’i bir kez daha yenerek hem puan farkı oluşturmak hem de olası bir puan eşitliğinde rakibine üstünlük kurmayı amaçlıyor. Özellikle Jonas Jerebko forma giymezse bunu başarma ihtimalleri çok daha fazla olacaktır. 2006 NBA Draftı’nda 15. sıradan seçilen pivot Cedric Simmons, takımı hem sayı hem de ribauntlarda sırtlayan isimlerin başında geliyor. Bozhidar Avramov, Chanvdar Kostov ve Türkiye’de de boy gösteren Flip Videnov diğer önemli isimler…

82 sayı yediği Almanya maçı dışında rakiplerini 80 sayının altında tutan Bulgaristan, özellikle Jerebko’nun oynamaması durumunda aynı tarifeyi İsveç’e de uygulayabilir. Maç öncesi Jerebko’nun oynamayacağı kesinleşirse, gün içinde 3.20 olan Bulgaristan galibiyeti sürpriz kuponlarda denenebilir. Ayrıca yenilse dahi handikapın içinde kalacağını düşünüyorum.

Bulgaristan yenilmez (+6.5): 1.85 (Bets10)
İsveç 80 sayı altı: 1.80 (Bets10)

BASKETBOL KUPONU (BETS10)

İsrail – Karadağ (+ 7.5): 2 – 1.85
Slovakya – Estonya: 2 – 1.27
Sweden – Bulgaristan (+ 6.5): 2 – 1.85
Toplam oran: 4.35

BASKETBOL – FUTBOL KARIŞIK (BETS10)

İsveç – Bulgaristan (+ 6.5): 2 – 1.85
Newcastle – Atromitos: 1 – 1.39
Twente – Bursaspor: 1 – 1.39
Toplam oran: 3.57

BASKETBOL – FUTBOL KARIŞIK (İDDAA)

642  Steaua Bükreş – Ekranas: 1 – 1.05
662  Twente – Bursaspor: 1 – 1.4
714  İsveç – Bulgaristan (7.5h): 2 – 1.7
715  İsrail – Karadağ (7.5h): 2 : 1.7
Toplam Oran: 4.25
Bol şanslar!


——-
Alvertis

 

 

Exit mobile version