Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Clijsters erken veda etti

ABD Açık’ta ikinci turda Laura Robson’a 7-6’lık iki setle mağlup olan Kim Clijsters tenis kariyerine nokta koydu.

Amerika Açık’tan önce kariyerini burada bitireceğini ve bu yüzden New York’ta son bir şampiyonluk istediğini dile getiren Belçikalı raket Kim Clijsters, 18 yaşındaki Britanyalı Robson’a 7-6 ve 7-6 ile yenilerek elendi.

İlk sette 5-3 öne geçen ve set için servis kullanan Clijsters, Robson’ın geri dönüşüne engel olamadı. Dünya 89 numarası, ilk seti tie-break’e götürdü ve 7-4’lük oyunla setlerde öne geçti.

İkinci sette yine servis kırma avantajını erken bulan ve 2-1 öne geçen Clijsters bu üstünlüğünü koruyamadı. Bu seti de tie-break ile hanesine yazdıran Robson, kariyerinin en anlamlı galibiyetlerinden birini elde etti.

29 yaşındaki Clijsters’ın teklerdeki kariyeri sona ererken, Belçikalı raket çift kadınlar ve karışık çiftlerdeki mücadelesine devam edecek. Çift kadınlarda vatandaşı Kirsten Flipkens ile, karışık çiftlerde ise ABD’li Bob Bryan ile partner olan Kim, en azından iki kez daha korta çıkacak.

Kariyerinde üçü Amerika Açık olmak üzere dört Grand Slam şampiyonluğu bulunan Kim Clijsters, anne olduktan sonra tenise iki yıl ara vermiş ve 2009 yazında spora geri dönmüştü. Dönüşünün ardından üçüncü turnuvası olan 2009 Amerika Açık’a dünya sıralaması olmadan ve wildcard ile katılan Belçikalı şampiyon olarak herkesi hayrete düşürmüştü.

 

Exit mobile version