Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Eurobasket 2013 elemeleri

Gelecek yaz Slovenya’da düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Eleme Grubu maçları tam gaz devam ediyor. Pazar günü oynanacak mücadeleler içinde bahisseverler için dikkat çekecek karşılaşmaları sizler için kaleme aldım.

Bol şans!

İZLANDA – SLOVAKYA

A grubu’nda hedefsiz iki takım karşılaşıyor. Slovakya, grupta oynadığı 6 maçın tamamını kaybederken, evindeki İzlanda maçı haricindeji tüm maçlarda yediği farklar hep çift haneli oldu. İzlanda ise, tek galibiyetini Slovakya karşı deplasmanda aldı. Görünüşe göre, bu grupta başka bir takımı da yenemeyecek.

İki kötü takımın buluşmasında kötünün kötüsü olan Slovaklar yine kaybeder. Yüksek oranıyla İzlanda galibiyeti muhakkak değerlendirilmeli.

İzlanda kazanır: 1.58 (Bets10)

***

KARADAĞ – SIRBİSTAN

Sadece A Grubu değil, pazar günü oynanacak olan tüm eleme maçları içinde sonucu en fazla merak edilen karşılaşmalarından biri, Karadağ’ın başkenti Podgorica’da oynanacak. Sportif yönünün yanında siyasi olarak da anlam içeren Karadağ – Sırbistan maçı, her türlü sonuca ve olaya açık bir mücadele olarak dikkat çekiyor.

Maçın sportif yönüne bakacak olursak, elemelerin en etkileyici ekibi olan Karadağ, grupta 6’da 6 yapmayı başarmış bir ekip olarak dikkat çekiyor. Son olarak hafta içi deplasmanda İsrail’i yenmeleri sonrası liderliği hemen hemen garantiye aldılar. Gruptaki iki ciddi ekipten birini yendikten sonra diğeri ile karşılaşacaklar.

Sırbistan’ı ilk maçta deplasmanda, son saniyede orta sahadan attıkları basketle yenen Karadağ için bu maçta alınacak bir yenilgi, liderlik hesaplarını etkilemeyecek ancak, bir dönem bir parçası oldukları Sırbistan’ın alacağı bir yenilgi, Milos Teodosic ve arkadaşları için kalan maçların önemini biraz daha arttıracaktır. Yine de üçüncü olarak da Slovenya biletini almaları bekleniyor.

Kadrolara bakılacak olursa, eski Galatasaray guardı Taylor Rochestie, Beşiktaş’ın transfer gündeminde olan ve çok iyi bir performansla elemelerde yıldızı parlayan Vladimir Dasic ile Suad Sehovic ve Bojan Dubljevic, ev sahibi ekipte ön plana çıkan isimler olarak dikkat çeiyor.

Sırbistan cephesinde ise, Milos Teodosic ve Nenad Krstic’in liderliği, ve bu iki yıldızın etrafındaki Dusko Savanovic, Milan Macvan, Marko Keselj ve Milenko Tepic’in varlıkları ile hemen hemen as bir kadronun kurulmuş olduğu görülüyor.

İki takım için de “tamam ya da devam” niteliğinde bir maç olmasa da, Karadağ, yoğun taraftar desteği ve rakibin Sırbistan olmasının verdiği ekstra motivasyonla maça asılacaktır. Sırbistan da ilk maçın rövanşını almak isteyecek. Zaten Dusan Ivkovic’in takımlarının, maçta en ufak bir gevşeme göstermeye hakları yok.

Tüm bu şartlar altında, namağlup Karadağ’ın, evinde kaybetse bile 6 sayı fark yemeyeceğini düşünüyorum.

Karadağ yenilmez (+5.5): 1.85 (Bets10)

***

ESTONYA – İSRAİL

A grubu’nun diğer maçı, Karadağ ve muhtemelen Sırbistan ile birlikte gruptan ilk üç sırada çıkacak diğer takımın belirlenmesi açısından çok büyük önem taşıyor.

Grupta işleri karıştıran maç, Estonya’nın deplasmanda İsrail’i 88-86 yenmesi oldu ve Estonya, averajla Sırbistan’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Hemen ardından ise İsrail bir puan geride yer alıyor. İsrail için bu maçta en az 3 farkla alınacak bir galibiyet olası bir puan eşitliğinde Estonya’nın üzerinde grupta yer almasına neden olacak. Bu yüzden Estonya, taraftarı önünde kazanmak, kaybetse bile bir sayı farkla yenilmek isteyecektir.

Az da olsa Estonya avantajlı gözükse de, eleme performansı güven vermese de kadro kalitesi ve tecrübe açısından İsrail maçın favorisi konumunda. 1.18’den (Gün içinde 1.27 idi) İsrail galibiyetini, oranı daha fazla düşmeden kuponlarınızda değerlendirmenizi öneriyorum.

İsrail kazanır: 1.18 (Bets10)

KUPONUM

Karadağ – Sırbistan: Handikap 1 (+5.5) – 1.85
İzlanda – Slovakya: 1 – 1.58
Estonya – İsrail: 2 – 1.18
Toplam oran: 3.45

 

Alvertis

 

Exit mobile version