4.48’lik basketbol kuponu


Eurobasket 2013 eleme grubu maçlarında artık telafisi olmayan karşılaşmalar oynanıyor. Bugünkü tahminlerimizde ise, daha ziyade hedefi olan takımlara yönelmeye gayret ettik. Bol şans!

AZERBAYCAN – İSVEÇ

Azerbaycan, geçtiğimiz haftasonu deplasmanda Bulgaristan karşısında farklı yenilerek çok sayıda kuponun yırtılmasına neden oldu. Eurobasket yolundaki en önemli rakiplerinden olan Bulgarlar karşısında aldıkları yenilgiyle hem geriye düştüler hem de olası bir puan eşitliğinde, ikili averajın Bulgaristan lehine olmasını sağladılar. Kalan maçlardan birinin de lider Almanya ile olduğu düşünülürse, ikincilik ve üçüncülük yolundaki bir diğer rakibi olan İsveç karşısında iç sahada galibiyetten başka çareleri kalmıyor.

Daha önce deplasmanda yenildikleri İsveç’i yenerek ilk üç potasına girmek isteyen Azeriler, muhtemeleen devşirme oyuncu kontenjanını, skorer kısa Jaycee Carroll’un yerine, Banvit’ten tanıdığımız power forvet Chuck Davis’ten yana kullanacak. Bu da pota altında yaşadıkları sıkıntıyı önemli oranda giderecektir.

İsveç cephesinde ise, bu maçta alınacak bir galibiyetin yanısıra Bulgaristan’ın deplasmanda namağlup Almanya’yenilmesi, Slovenya biletini almaları anlamına geliyor. Yani kazanırlarsa çok şey elde edecekler ancak kaybederlerse de dünyanın sonu olmayacak.

Tün bu şartlar altında, yüksek oranıyla Azerbaycan galibiyetinin denenebileceğini, biraz daha garanticilerin ise favori İsveç karşısında Azerbaycan lehine açılan handikapı değerlendirmesini öneriyorum.

Azerbaycan kazanır: 2.40 (Bets10)
Azerbaycan yenilmez: (+4.5) 1.85 (Bets10)

***

TÜRKİYE – İTALYA

Türkiye için çok önemli bir maç… İtalya ise finallere katılmanın garantilenmesiyle daha rahat olacaktır ancak Türkiye karşısındaki yıllardan beri süregelen yenilmezlik serileri ve gruptaki yenilmezlikleri muhakkak ekstra motivasyon olacaktır.

Belarus deplasmanında aldığımız galibiyetle adeta hayata döndük ancak o galibiyeti daha da anlamlı kılmak ve en azından en kötü üçüncülerden olmamak adına, kafa olarak rahat olan İtalya’yı Kayseri’de yenmek lazım. Fakat, Emir Preldzic’ten gelen sakatlık haberi, bu yolda başımıza gelebilecek en kötü olaylardan biri oldu. Son idmanda arka adalesinden sakatlanan yetenekli oyuncu, 12 Dev Adam’ın hücum setlerinde ve gerektiğinde son topu kullanma sorumluluğunu alma konusunda çok önemli bir oyuncu. Durumu henüz kesinleşmese de Emir’in olası bir yokluğu, galibiyet ibresini biraz da olsa İtalya’ya yaklaştıracaktır.

Fakat ben yine de taraf bahsine yönelmektense, Emir olsa da olmasa da, Türkiye’nin, savunması iyi olan İtalya karşısında 76 sayı atamayacağını düşünüyorum. Zaten rakip, bu kadar sayıyı elemelerde hiç yemedi. Özellikle Emir oynamazsa, bu bahsin gerçekleşme olasılığı ciddi anlamda yükselir. Tavsiyem bu bahsi kuponlarınızda değerlendirmeniz yönünde…

Türkiye 76 sayı altı: 1.83 (Bets10)

***

HOLLANDA – LETONYA

Hollanda için bu maçta alınacak bir galibiyet, az da olsa devam eden üçüncülük şanslarının sürmesi anlamına geliyor. Bu yoldaki en büyük rakipleri ise, rakip Letonya…

İlk maçta rakibine deplasmanda 85-70 yenilen Portakallar, olası bir ikili averajda üstünlük kurmak için bu farkın üzerinde kazanmalı ancak bu da pek mümkün gözükmüyor. Zaten bu fark bir yana, Letonya’yı iç sahada yenmeleri de pek kolay olmayacak. İlk yarıda hatta ilk üç çeyrekte direnseler de kritik anlarda dar rotasyonlarının sıkıntısını yaşamalarını bekliyorum.

Letonya bu maçı kazanır ve grubun diğer maçında Gürcistan sahasında Bosna Hersek’i yenerse, Bosna Hersek’in kalan maçları nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, kalan iki maçın en az birini kazanarak final biletini alacak. Bu bakımdan Hollanda deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla gelecekler ve bunu da alacaklardır diye düşünüyorum.

Letonya kazanır: 1.31 (Bets10)

KUPONUM (Bets10)

Azerbaycan – İsveç: Azerbaycan yenilmez (+ 4.5) – 1.85
Türkiye – İtalya: Türkiye 76 sayı altı: 1.85
Hollanda – Letonya: 2 – 1.31
Toplam oran: 4.48


Alvertis

 

 

Kategoriler: BasketbolHazır Kuponlar

Etiketler: