Federer elendi!

Altı numaralı seribaşı Tomas Berdych, altıncı Amerika Açık zaferini kovalayan Roger Federer’i 7-6, 6-4, 3-6, 6-3 ile 3-1 mağlup etti.

Wimbledon’da kariyerinin 17. Grand Slam’ini kazanan, Olimpiyat Oyunları’nda finale kadar yürümeyi başaran Federer, müthiş geçirdiği yaz sezonunu iyi noktalayamadı.

2010 Wimbledon çeyrek finalinde elendiği Tomas Berdych ile yarı finale çıkma mücadelesi veren İsviçreli tenisçi tanınmaz haldeydi. Dördüncü turdaki rakibi Mardy Fish’in rahatsızlığı nedeni ile maça çıkmadan çekilmesinin ardından direkt olarak çeyrek finale yükselen dünya 1 numarası ritmini kaybetti.

Karşılaşmaya servis kırarak başlayan Federer bu avantajını kısa bir süre sonra yitirdi. Tie-break’e giden ilk sette Çek rakibine cevap veremeyen İsviçreli, ilk seti kaybetti.

İkinci sete servis kırarak giren Berdych’ti ve o avantajını kaybetmekten çok uzak bir oyun sergiledi. 3-1 öndeyken üst üste üç servis kırma şansı daha yakalayan altı numaralı seribaşı, bunları harcadı. 4-2’de bir kez daha servis kırarak set için servis atan Çek tenisçi, bir kez servisini kaptırsa da aynı hatayı bir daha yapmadı ve setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete servis kırma avantajıyla giren Berdych, 3-1 öndeyken arka arkaya beş oyun kaybetti. Ritmini bulan ve performansında gözle görünür bir artış gözlenen Federer, geri dönüş için hayranlarını heyecanlandırdı. Bu tıkanmanın ardından Çek raketin ne yapacağı da merak konusuydu.

Dördüncü set başa baş başladı. Raketler karşılıklı olarak servis oyunlarını kazanırken Berdych sekizinci oyunda Federer’in servisini çalmayı başardı. 5-3 öne geçen ve maç için servis atan Çek tenisçi mükemmel bir servis performansı ile yarı finale yükseldi.

Roger Federer böylece, Wimbledon’da Julien Benneteau karşısında gerçekleştirdiği geri dönüşü tekrarlayamamış oldu.

Arthur Ashe’te kariyerinin ilk gece maçına çıkan Berdych’in yarı finaldeki rakibi Andy Murray oldu.

 

Kategoriler: FeaturedHaberlerTenis

Etiketler: