Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Teşekkürler çocuklar

TT Arena’da sürpriz yok: Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 6 kez yaptığı gibi bir kez daha çeyrek finali geçti, 7’de 7 yaptı. Zira Real Madrid, Devler Ligi’nde son 16 deplasman maçının hepsinde olduğu gibi yine skor yaptı ve (iyi bir günündeki Barcelona hariç) dünyada hiçbir ekibin bu takıma 83 dakikada 5 gol atma şansı yok. Galatasaray’ın 83 dakikaya 3 gol sığdırması da takdire şayan. Sonuç olarak daha önce bu kupada tek bir yarı finali olan G.Saray beklendiği gibi veda etti, Real Madrid’se Kupa 1’de tam 24’üncü kez yarı finalde.

Zaten Real’le Galatasaray arasındaki 180 dakikayı izleyen hiç kimse sarı-kırmızılılara turu geçmediği için kızgın değil. Bu eşleşmenin galibi Dünya’da/Uranüs’te/Mars’ta her yerde Real olabilirdi. Kızgınlığın nedeni başka: Sporseverlerin Galatasaray’dan beklediği ilk 8 maçta olduğu gibi Real’e karşı da top oynamaya çalışmak, her dakika aramak ve çeyrek finalin keyfini çıkarmaktı. Bernabeu’daki ilk 45 dakikada bunu yaptılar: Bir Eboue, bir Drogba ile net, bir Sneijder ve yine bir Drogba ile de umut veren pozisyonları vardı. İlk 45’in sonunda Galatasaray daha fazla topla oynamış, daha fazla isabetli pas yapmış, şutlarda da 6’ya 5 üstünlük sağlamıştı. Bernabeu’da ne zaman Terim, Sneijder/Gökhan değişikliğini yaptı (ve kağıt üstünde üçlü, pratikte beşli savunmaya döndü), orada Galatasaraylı futbolcuların bu tura olan inancı bitti. Şimdi dün geceki maçı izledikten sonra Terim de Bernabeu’da attığı o geri adıma pişmandır eminim. Çünkü Bernabeu’da 3-0 değil 3-1 kaybetseniz işin şekli değişebilirdi.

Dün gece Galatasaray, TT Arena’da çok onurlu mücadele verdi ve Türkler’i gururlandırdı. Bu kupanın tecrübelileri, o meşhur Devler Ligi şarkısı çaldığında dizleri titremeyen adamlar maça damgalarını vurdular, ama güzel goller tura yetmedi. Kariyerinde Devler Ligi finali olan Eboue, İlk maçtaki en net pozisyonu üretti, dün harika golüyle fitili ateşledi. Devler Ligi şampiyonlarından Sneijder bir gol bir asistle, Drogba da jeneriklik golle görevlerini yaptılar. Sneijder 62’de yakaladığı yüzde yüzlük fırsatı atsa belki de Arena’da bir mucizenin eşiğine kadar gelinebilirdi. Olmadı.

Yine de çok mutluyuz, Türk futboluyla Avrupa’da harika bir sezon geçiriyoruz. Devler Ligi’nde 10 maç 900 dakika kalıp bize bu unutulmaz heyecanı yaşatan Galatasaraylı futbolculara da yürekten bir teşekkür borçluyuz.

Uğur Meleke / Milliyet

Exit mobile version