Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Drogba’dan Metin Oktay pozu

Drogba

Galatasaray’ın devre arasında Çin’in Shanghai Shenhua ekibinden transfer ettiği Fildişili yıldız Didier Drogba, AMK gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Özdemir’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun gördüğü en büyük yıldızlardan olan Drogba, kazanılan şampiyonluktan Terim ile olan ilişkisine, Burak Yılmaz’ın performansından başka birçok konuya kadar samimi açıklamalar yaptı. İşte röportajın bir bölümü…

Gelecek sezon çok farklı olacak…

“Galatasaray’daki en iyi maçımı daha oynamadım, oynayacağım. Ocak sonu Lubat başında geldim. Gerçekleri konuşmak gerekirse arkadaşlarımın hakkımı yemek istemem. Çünkü ben geldiğimde takım ligde puan farkıyla liderli ve ŞAmpiyonlar Lİgi’nde ikinci tura kalmıştı. Adaptasyonum bu sebeplerden dolayı kolay oldu. Çok uzun bir süreyi futbol oynamadan geçirmiştim. Benim için üst seviyeye çıkmak kolay olmuyor bu sebepten dolayı. Ama şunu bilmelisiniz önümüzdeki sezon çok farklı olacak. İyi bir fizik hazırlıkla çok daha iyi bir Drogba izlettireceğim herkese. Chelsea’den sonra düzenli futbol oynamadığım için fiziksel olarak tam hazır gelmedim. Fakat toparlayacağım. Daha en iyi Drogba’yı G.Saray taratarına izlettirmedim.”

Galatasaray tutkulu bir kulüp…

“Marsilya, Chelsea ve Galatasaray arasında büyük benzerlikler var. İki takım da kozmopolit şehirde. Ateşli, takımını ve futbolcusunu kalbinde hisseden taraftarlar var. Ruhu oaln kulüpler. G.Saray’a çabuk alışmamdaki en önemli etken de bu zaten. Buradaki tuh beni cezbetti. G.Saray tarihi olan tutkulu bir kulüp.”

Terim ve Jose sevilmez çünkü…

“Hırsı, istedği olan 25 adamla uğraşmak kolay değildir. Benim her teknik direktörümle ilişkilerim iyi olmuştur. Onlara çok saygı duyuyorum. Çünkü zor bir iş yapıyorlar. Hepimiz kulübüm başarısı için çalışırız. Fatih Terim de takımına bu hissi veren bir teknik direktör. Birbirimize yardımcı oluyoruz, hepimiz kazanmak istiyoruz. Çok mutluyum Terim’le çalıştığım için. Mourinho ile çok iyi arkadaş olmalarını da şimdi daha iyi anlıyorum. Çünkü ikisi de futbol için doğruları konuşuyorlar. Dışarıdan onların eleştirilmeleri de normal… Doğru söyleyenler fazla sevilmez!”

Burak daha çok şey öğrenecek

“Burak çok büyük bir futbolcu ama bundan çok daha iyi hale gelebilir. Onda anormal bir potansiyel var. Yaptıkları çok iyi ama daha iyi olabilir. Öğrenmenin yaşı yok. Mesela ben şimdi attığım gollerden daha memnunum. 27-28 yaşımla kıyaslanırsa futbolu daha hissederek oynuyorum. Hala öğreniyorum. O da uzun bir kariyer planlıyorsa kendisine gelişim göstermeli. Hep ileriyi planlamalısınız. Burak da böyle yapmalı. Daha çok öğrenmeli, daha çok gol atmalı”

Gol varsa sorun yok

“Gol atmak takım işi. Golü takım için atarsın. Futbolu niye oynuyoruz? Gol atmak için! Burak da onu yapıyor. O atıyor, takım kazanıyor. Her futbolcunun kalitelerini ve defolarını iyi bilmek gerekir. Takımı da ona göre kurarsınız. Burak’tan orta saha gelip 4 futbolcuyu çalımlayıp, gözleri kapalı pas atmasını bekleyemezsiniz. Her futbolcunun takım için verdiği, vereceği farklıdır. Benim kendi özelliklerim var, Selçuk’un ayrı, Wesley’nin ayrı, Umut’un ayrı… Güçlü olmak lazım. Herkes rolünü oynar sahada. Biz G.Saray takımı olarak Burak’ın yaptıklarından çok memnunuz”

Teklif 2-3 sene önce geldi

“G.Saray’dan ilk teklif 2-3 sene öne gelmişti. Terim, Galatasaray’a ilk geldiğinde bana bir teklifte bulundular. Ama olmamıştı. Transferlerin olabilmesi için çok şartın bir araya gelmesi gerekiyor. O zaman bu şartlar oluşmamıştı. Sonra oldu. İşte buradayım. Bu sene ise Afrika Kupası sırasında Güney Afrika’da duydum teklifi ve orada kabul ettim.”

Exit mobile version