Cruyff: “Mourinho başarısız olacak”

Cruyff

Hollandalı futbol adamı Johan Cruyff, yeniden Chelsea teknik direktörlüğüne geçen Jose Mourinho hakkında konuştu.

La Liga’da üç sezondur Real Madrid’i çalıştıran Jose Mourinho’nun uzun süredir konuşulduğu üzere Chelsea’nin başına geçtiği dün kulüp tarafından açıklanmıştı. Daha önce Portekizli teknik adamın Real Madrid’deki yönetimi hakkında sık sık konuşan Johan Cruyff, bu sefer de eleştirilerini dile getirmekten çekinmedi.

The Sun Gazetesi’nde yer alan habere göre Cruyff, “Mourinho, Chelsea’de bir kez daha başarılı olamayacak. Çünkü La Liga deneyimi onu çok değiştirdi. Real Madrid’de işler ne zaman kötüye gitse hep başkalarını suçladı. Chelsea’de bunu yapma şansı bulamayacak” dedi.

Mourinho ile Real Madrid’in milli kalecisi Iker Casillas arasında yaşanan gerginliğe de değinen Cruyff, “Mourinho Madrid’de inanılmaz derecede kötü bir rol oynadı. Önce genel menajer Jorge Valdano’yu gönderdi, sonra Zinedine Zidane’ın etkinliğini azalttı. Ve son olarak da takıma yıllarca emek vermiş olan Iker Casillas’ı oyundan kesti. Onun bu tutumunun olumlu futbolda yeri yok, ancak soyunma odasında işleri felç etmeye sebep olur. Real Madrid’in bu sezon bu kadar başarısız olmasının sebepleri bunlar” ifadelerini kullandı.

Kategoriler: Haberlerİngiltere

Etiketler: