Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Süper Kupa için tarihi çağrı

Fenerbahçe taraftarının sosyal medyadaki en önemli toplanma noktası olan 12Numara.org Süper Kupa Finali için tarihi bir çağrıda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Azerbaycan’da oynamak için başvurduğu Fenerbahçe – Galatasaray finalinin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanması çağrısında bulunan 12Numara.org ayrıca tüm taraftar gruplarını da bir çatı altında omuz omuza karşılaşmayı izlemeye davet etti.

Bu arada Azerbaycan Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe arasında 11 Ağustos’ta oynanacak TFF Süper Kupa maçının Bakü’de gerçekleştirilmesiyle ilgili kendilerine TFF’den yapılan talebin incelendiği ve uygun görülmediği belirtmişti.

İşte yapılan açıklama

“Ağustos ayı içerisinde oynanacak Süper Kupa maçının Olimpiyat Stadı’nda oynatılması çağrısında bulunuyoruz. Süper Kupa maçında, Polis güçlerini istemiyoruz.

31 Mayıs itibariyle daha güçlü şekilde ortaya konan birlik & beraberlik resmini, Olimpiyat Stadı tribünlerine yansıtmak istiyoruz.

Gezi Parkı’nda gösterilen direnç ve kardeşliği bir adım daha taşıyarak, Süper Kupa’da karışık şekilde tribünlerde yer almaya davet ediyoruz.

Polis olmadan, yöneticileri aramıza almadan; beraber direndiğimiz, renk farketmeksizin tek çatı aldında kucaklaştığımız insanları bekliyoruz.

Süper Kupa ile oynayacağımız maça, gerekirse Beşiktaş taraftarlarını da davet ederek; Türk Futbolu’ndaki kötü tabloya son vermek istiyoruz.

Çağrımız ilk başta gülünç gelebilir. İlk önemli maçta ya da yöneticilerin açıklamaları sonrasında bu yapının bozulacağı öngörülebilir.

Doğru ancak biz taraftarlar olarak; bundan sonraki her olayda sağduyu sahibi olur, yöneticilerin önümüze geçmesine izin vermezsek başarabiliriz.

12 Numara olarak; TFF nezdinde, tüm tribün gruplarına ve tüm taraftarlarına açık çağrımızdır; GELİN SÜPER KUPA’YI OMUZ OMUZA İZLEYELİM.”

Exit mobile version