“3 ay önce topallıyordum”

Nadal01

Erkekler dünya sıralamasının 5 numarası ve 12 “grand slam” şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 8’inci Roland Garros zaferinden üç ay önce topallayarak yürüdüğünü söyledi.

Fransa Açık’ta (Roland Garros) 8’inci kez şampiyonluğa ulaşarak, bir “grand slam” turnuvasını en fazla kazanan ilk erkek tenisçi olan Nadal, İspanya’nın Marca gazetesine yaptığı açıklamada, kortlardan 7 ay uzak kaldıktan sonra başardığı şeyin kendisi için çok değerli olduğunu ifade ederek, “Üç ay önde topallıyordum. Dizim yeniden oynamaya başladığımda çok acıyordu ama acı seviyesi, turnuva içinde giderek düştü” dedi.

2012’nin Haziran ayında Wimbledon’ın ikinci turunda Lukas Rosol’e kaybettiği maçtan sonra sol dizinden sakatlanan Nadal, 3 Şubat tarihinde, sakatlıktan döndüğü Şili Açık öncesinde düzenlenen basın toplantısında, iyileşme sürecindeki 8 ay boyunca kazanmaya odaklanmayacağını belirterek, “Yarışmadan geçen 6 aydan fazla sürenin ardından, 1 numara olarak dönmeyi beklemiyorum” demişti.
Nadal, 24 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek sezonun üçüncü “grand slam”i Wimbledon öncesinde dizini kontrol ettireceği bilgisini vererek, “Dizimi haftalardır doktora göstermedim. Açıkçası ihmal ettim. Wimbledon’da dizimdeki acı için iğne yaptırmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

Fransa Açık ile 12’nci “grand slam” şampiyonluğunu elde eden 27 yaşındaki Nadal, dünya 3’üncüsü İsviçreli Roger Federer’in “grand slam” şampiyonluk sayısı 17’nin kendisi için uzak bir hedef olduğunu bildirdi. Nadal bu konu hakkında şunları kaydetti:

“17 ‘grand slam’ kupası, bana ışık yılı uzaklıkta görünüyor. Şu an için bu konuyu düşünmüyorum bile. Ana hedeflerimden biri, 2016 Rio Olimpiyatları. O zamana kadar mükemmel konsiyonda olabilmek için elimden geleni yapacağım. 2018’e kadar devam etmeyi umuyorum.”

Kategoriler: HaberlerTenis

Etiketler: