Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Almanya’da doping depremi!

001

Bir bölümü sızdırılan raporlarda, 1966 Dünya Kupası’nda Batı Almanya forması giyen üç futbolcunun hükümet destekli doping yaptığı iddia ediliyor.

Dönemin komünist Doğu Almanyası’nda yasaklı maddelerin sistematik olarak sporculara verildiği ve hükümet destekli olan bu programda birçok atletin performans arttırıcı ilaçları kullandığı uzun yıllardır biliniyor.

Ancak hafta sonunda Alman basını tarafından sızdırılan raporlarda, Berlin’deki Humboldt Üniversitesi’ne ait araştırma Almanya’daki dopingin çok daha farklı bir boyutunu ortaya çıkarttı. İddialara göre Batı Almanya’daki devlet görevlileri sporcuları doping için teşvik etti ve performans arttırıcı maddelerin finanse edilmesini sağladı.

Raporda hiç kuşkusuz en çok dikkat çekici bölüm, 1966 Batı Almanya Milli Takımı’nda forma giyen üç futbolcunun doping yaptığının iddia edilmesi. Dönemin Dünya Kupası’nın finalinde İngiltere’ye kaybeden Batı Almanya takımında Franz Beckenbauer, Helmut Haller ve Uwe Seeler, Siegfried Held, Lothar Emmerich gibi isimler forma giymişti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Olimpiyat Komitesi üyesi Michael Vesper, “Bazı araştırmalara kaynak sağlandığı, verginin buna alet edildiği ortada. Yine de ‘cadı avı’na gerek yok. Gerekli incelemelerin yapılması için önce raporun yayınlanması lâzım. Bekliyoruz” ifadelerini kullanırken, muhalefet partisi olan Sosyal Demokratlar “Gerçeklerin ortaya çıkmasını umuyoruz” dedi.

Batı Almanya Hükümeti’nin 1970’lere uzandığı iddia edilen doping desteğinde, 4.5 milyon sterlinlik yatırım yaptığı belirtiliyor. Freiburg, Köln ve Saarbrücken’deki araştırma merkezlerindeki ekipmanların büyük bir bölümünün devlet tarafından karşılandığı rapora göre kanıtlanmış durumda.

Exit mobile version