Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Yeni plan: 3-1-4-2

Mancini problemin savunmada ya da yenilenlerde olduğunu düşünüyor. Yanılıyor. Sorun atılamayanlarda. Hücum gücünün kullanılamamasında. Dün akşam onun tespit ettiği soruna bir başka çözüm denemesi izledik. 3’lü savunmayı. 3 stoperden Gökhan solda Chedjou sağda çizgiye yakın olduğu dakikalarda bu sistem olabilir izlenimi verse de genelde durum farklı oldu. Maçın ilk yarısında zaman zaman iki stoper çizgiye gittiklerinde Eboue ve Riera’yı taşıdılar. Sorun olmadı. Bunu Yekta’nın Ceyhun’a verdiği desteğin güveniyle yaptılar. Ancak bu böyle gitmedi. Alışkanlık eksikti. Gökhan ve Chedjou göbeğe yaklaşınca iki kanat oyuncusunun gidip gelmesi gereken alan uzadı ve bu oyuncular tarafından doldurulamaz hale geldi. Tüm bu tedbirler öndeki oyuncuları Selçuk da dahil olmak üzere rahatlatacak bir savunma kalabalığı sağlamak içindi kuşkusuz. Rakibin gücü ne olursa olsun pozisyon vermeden de maçı tamamlamayı başarılar. Yani kalede Muslera mı var başkası mı hiç fark edilmedi. Bu kuşkusuz sevinilecek bir şey. Ancak asıl sorun çözülemedi yine.

Sneijder olacaktır

Bu oyun sistemini muhtemelen Sneijder’i düşleyerek sahaya sürdü. Melo, Yekta’nın yerinde olacak. Sneijder Selçuk’un, Selçuk da Melo’nun. Hollandalı’nın hücum gücünden ve Melo’nun savunma bilgisinden yararlanarak işi halledebileceğini düşünüyor. Ama 10 numara ne kadar hazır?

Kanatların işlemesi kolay değil

Juventus karşısında bu kanat oyuncularıyla bu işi yapmak hiç kolay değil. Ama Melo Yekta’nın pozisyonunda ortadaki stopere daha iyi bir destek verip iki kenardaki stoperleri Riera ve Eboue’yi ileri itmek konusunda başarılı olmazlarsa iş zor. Bu tip bir oyunda sorun çıkar.

Drogba kaynak

Eğer bu dizilişle oynanacaksa iş her zamankinden daha fazla Drogba’ya kalacak. Maçtaki tüm pozisyonlarda o veya bu şekilde Drogba vardı. Dün her zamankinden daha fazla hücumun yaratıcısı oldu.

Mehmet Demirkol / Fanatik

 

Exit mobile version