Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Mehmet Demirkol: Korkunun faydası yok

Rıza Çalımbay’ın planı Fenerbahçe’ye sezonun en kötü sezon maç girişini yaşattı. Önde 4’lü bir ekiple savunmaya yakın durup Volkan’a ‘topu ileri vur’ dediler. Bir iki pasla çıkma denemesi sonrasında vurmaya başladılar. Ama ileride Webo yoktu. Emenike, Sow ve Kuyt’ta da topu indirebilme yetisi. İndiremediler. Rize de baskıyı kurdu.

* * *
250 TL HOŞGELDİN BONUSU!
Günün Bankosu ziyaretçilerine Rivalo‘dan 250 TL bonus! Tıkla, kayıt ol, bonusu kap!
* * *

Sercan ve Kweuke’yle yüzde 100 iki şanstan yararlanamadılar belki ama Cernat harika bir dalışla Volkan’la karşı karşıya kalınca dönen toptan gol çıkıverdi. Bu oyuna Fenerbahçe hiçbir tepki veremedi. Bu net… Oyunu ileride tutacak pivot oyuncu yok. Topu pasla ilerletecek organizasyon da. Bu korkunç kara delikten Fenerbahçe’yi ancak bir şey kurtarabilirdi. O da Rizespor’un geri basması. Tam da öyle oldu. Geri çekildiler. Halbuki Gökhan ve Caner bir orta saha parçası gibi değillerdi. Topu çıkarmak konusunda hiçbir katkıları yoktu.

Rizespor, Fenerbahçe’yi oyuna davet etti. Bu tip bir geri çekilmenin tek gerekçesi doğru ve etkili konratak tercihleridir. Bu onlarda hiç yoktu. Çekildiler. Fenerbahçe’den, daha çok da Emenike’den çekindiler ve kaybettiler.

Kahraman Baroni

Rıza Çalımbay’ın takımının geri çekilişini anlamak da anlatmak da kolay değil. Kağıt üzerinde son derece iyi oyuncuları kendi standartlarının çok altında bırakan hem onların formsuzluğu hem de Rize’nin çok iyi saha yerleşimiydi. Caner ve Gökhan sezonun en kötü oyunlarını oynuyorlardı. Geri çekilme onları diriltmedi. Ama büyük takım sadece duran toplarla bile maç alır. Bunu Baroni sağladı. Akan oyunda en çok top kaybı yapanlardan biri olan Baroni duran oyunda maçı kopardı.

Webo ve Emenike

‘Emenike deplasmanlarda, Webo içeride’ taktiği de olmuyor. Hem Webo olmadığı için pivot olmadığından hem de Emenike stoperlerin kucağında özelliklerini yanıstamadığından… Bu kıskaçtan kurtulduğu anda delici bir trene dönüyor Emenike. Ersun Yanal’ın işi zor, biliyorum. Ama Webo kenarda, Emenike de ortada tek olmuyor.

Yunus Yıldırım kriterleri

Yunus Yıldırım’ın penaltı vermemesi hep tartışılır. Bunun bariz bir kriteri var. Yıldırım net olarak ceza sahası dışındaki tüm tartışmalı sıkıntılı pozisyonları çalıyor. İçeride ise hiçbirini çalmıyor. Bu konuda net ve ülkenin en standartlı hakemi. Ama bu standart futbola uygun değil.

Mehmet Demirkol / Fanatik

 

Exit mobile version