Günün Bankosu | İddaa tahminleri – Banko maçlar

Emenike’yle Webo’yu ayırmamalı!

Fenerbahçe’yi ligde farklı yapan öncelikle dayanıklılığı ve gücü…
Son dakika galibiyetleri bundan.
Sonra ön alan presi.
Oyunu boyuna kısa, enine geniş tutarak hücum etmesi.
Ve tüm bunları sağlamak için de Webo’nun pivot rolüne ihtiyaç var. O Fenerbahçe’ye önce zaman kazandırıyor. Savunmada en az iki oyuncu onun üzerine gidiyor. Dolayısıyla yanında oynayan iki hücumcu ve arkadan gelen en az bir hücumcu orta saha için alan açılıyor.
Emenike ondan kötü futbolcu mu? Tabii ki hayır. Çok çok iyi oyuncu… Ama başka oyuncu. Webo’nun yerinde tek santrforda Emenike oynadığında stoperler için – arkası dönük olduğunda kolay bir oyuncuya dönüşüyor… Yani Webo’nun özelliklerinden mahrum kalıyor… Ama asıl önemlisi  pivotun yanında koşucu santrfor olarak görev aldığında Emenike’nin ortaya koyduğu olağanüstü performanstan oluyor Fenerbahçe.

Ersun Yanal özellikle bu tip maçlarda Emenike-Webo ikili hücumunu denemeli. Rakip dünkü gibi eksik kaldığında üçlü hatta dörtlü de olabilir…
Yanal çok kuvvetli bir takım yarattı. Ama maksimumunda kullanmakta imtina ediyor.

İkinci yarıda 2-4-4   

İkinci yarı başında Webo’nun girişi çok doğru. Alper de kötüydü ve çıkması normal. Ancak daha doğrusu Kuyt’la Webo’yu, Alper’le Salih’i değiştirmek olabilirdi. Yine de Fenerbahçe’nin 2-4-4’le geniş alanda hücum etmeye başlaması yetti. Emenike ve Sow, Webo ortada olunca bolca boşluk buldular eksik Akhisar savunması arasında. Baştan bu yana yapılması gereken de buydu. Eğer Sow bu kadar egoist olmasa skor hiç kuşkusuz çok daha büyük olabilirdi.

Evren kaleyi kaybetti

Penaltı kurtaran Evren yaptığı vuruş orta sahada Kuyt’ta kalınca Emenike’nin önüne düşen topta kalenin neresinde olduğuna bakmadan geri koşunca kaleyi kaybetti. Bir an olsun geri dönüp bakmayışı kabul edilemez bir hata. Muhtemelen ‘hızlı tren’ gibi gelen Emenike’nin rüzgarı onu tedirgin etti. 5 saniye boyunca bir kez olsun yerini kontrol etmeyince açısı çok dar olan Emenike için büyük bir boşluk  ortaya çıktı.

Kuyt yorgun

Kuyt 33 yaşında bir oyuncu. Kendisine iyi bakan, ayakta kalan bir dayanıklılık sembolü. Ancak yorgunluğu artık görülüyor. Yanlış anlaşılmasın hiçbir koşuyu eksik yapmıyor. Her zaman olması gerektiği yerde oluyor. Ama pas ve vuruş kalitesi düşüyor. Yani kaçırdığı penaltı tesadüf değil. Onu zinde tutmanın yolu topa sahip olabilen bir orta saha ve Webo. Fenerbahçe oyunun boyunu kısa tutmak zorunda. Eğer top bu kadar çok alan ve ayak değiştirirse Kuyt’ın yorulmasından daha normal bir şey olamaz.

Caner yoksa Gökhan var

Caner’in cezalı olduğu maçta Hasan Ali hücum adına sıfırdı. Her seferinde geri döndü ve hiç karşısındaki savunmacıyı zorlamaya çalışmadı. Belki de bu Yanal’ın bir direktifidir ama Hasan Ali sahada iyi durmuyor. Bu durumda Fenerbahçe daha çok sağ tarafını kullandı. Gökhan’ın özellikle ilk yarıda yaratılan tüm pozisyonlarda başrolde olduğunu söylemek lazım. Tabii Mehmet Topal’ın şahane desteğiyle…

Mehmet Demirkol / Fanatik

Exit mobile version