PHILADELPHIA PARX neden iptal edildi?

At02

Philadelphia Parx’ta Pazartesi günü yapılması gereken yarışlar, Mahkeme tarafından atanan bilirkişinin “Yarış yerini güvensiz” bulması nedeniyle iptal edildi. Hipodrom yetkilileri tarafından yarışların “PİST Çöküntüsü nedeniyle İPTAL edildiği” şeklinde bir açıklama yapıldıysa da gerçeğin bu olmadığı, 2010 Yılı Mayıs ayında yaşanan ve bir jokeyin ölümü ile sonuçlanan kazadan dolayı yerel mahkemenin hipodroma 7.800.000 $ tazminat cezası verdiği ve Pazartesi günü de bilirkişi tarafından “Yarış yerinin güvensiz” bulunduğunun rapor edilmesi üzerine hipodromun kapatıldığı anlaşıldı.

* * *
250 TL BONUS KAÇMAZ!
Günün Bankosu ziyaretçilerine Youwin‘den 250 TL bonus! Tıkla, kayıt ol, bonusu kap!
* * *

Öte yandan vefat eden Jokey Calderon’un avukatı Michael Trunk’ın çalıştığı Avukatlık firması, Calderon’un ailesine 7.8 Milyon $ ödenmesinin yanı sıra, ayrıca pistlerin etrafının tekrar tamir ettirilip, yarış sahasının girilemez hale getirilmesinin şart olduğunu, aksi halde hipodromun bir daha yarıişlara açılamayacağını açıkladı. Philadelphia Parx’ta bugün koşulan ilk yarışta “TİLKİ” gördüklerini iddia edenler bile oldu. Bütün bu gelişmelerden sonra TJK açılsa bile Philadelphia Parx’a oyun oynatmalı mı? Bunu iyi düşünmeleri lazım… Bu kadar kötü örneğin bir arada olduğu bir hipodrom bizce yarış programlarından çıkartılmalı…

Jokey MARİO CALDERON nasıl hayatını kaybetmişti?

Calderon o sabah Cassidy Blue isimli 3 yaşlı tayı antrene ederken, piste dalan Tavuk sürüsünden korkan tayı ürkmüş, Calderon şuursuzca hareketler yapan tayın üzerinden düşmek üzereyken ayağı zağma demirine takılı kaldığı için metrelerce sürüklenmiş ve bu yüzden 11 kaburgası kırılan ve beyin kanaması geçiren jokey, daha sonra hastanede vefat etmişti.

Yarış Dergisi

 

Kategoriler: At Yarışı

Etiketler: