Mancini dönemi sona erdi!

Mancini03

Galatasaray’da Roberto Mancini dönemi sona erdi. Sarı kırmızılı kulüp, İtalyan teknik adamla karşılıklı anlaşıldığını ve yolların ayrıldığını duyurdu.

Galatasaray, teknik direktör Roberto Mancini ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

Kulübün borsaya gönderdiği yazıda, İtalyan teknik adama sezon sonu itibariyle hak ettiği ücret dışında herhangi bir ödeme yapılmayacağı bildirildi.

Galatasaray, resmi internet sitesinden de “Taraflar tam bir dostluk ve  karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın teknik direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür  ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz” açıklamasında bulundu.

9 milyon euro tazminat ne oldu?

Galatasaray’da Teknik Direktör Roberto Mancini’nin sözleşmesindeki tazminat maddesi Galatasaray Yönetimi’nin elini kolunu bağlıyordu. Sarı kırmızılı yönetim bu nedenle Mancini ile karşılıklı anlaşma yapmadan sözleşme feshine gidemiyordu.

Galatasaray’da Mancini ile yolların ayrıldığının açıklanmasının ardından herkesin aklına “Tazminat ödendi mi?” sorusu geldi.

Çünkü 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve yılda 4.5 milyon euro kazanan Mancini ile yollar ayrılmak istenirse, sözleşmenin tamamında hak edilen paranın tazminat olarak ödenmesi gerekiyordu. Bu da 9 milyon euro tutuyordu.

* * *
250 TL HOŞGELDİN BONUSU!
Günün Bankosu ziyaretçilerine Rivalo.com‘dan 250 TL bonus! Tıkla, kayıt ol, bonusu kap!
* * *

Mancini’ye tazminat ödenip ödenmediği sorusunun yanıtı, Galatasaray’ın Borsa’ya gönderdiği açıklama net biçimde yer aldı ve İtalyan hocaya her hangi bir tazminat ödenmediği belirtildi.

KAP’a gönderilen açıklamadaki ilgili cümle şöyle: “Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan  ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamıştır”

MANCİNİ NEDEN AYRILDI?

NTV Spor Haber Müdürü Özgür Buzbaş, Mancini ile yolların ayrılmasının ardından Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile konuştu.

Başkan Aysal, yaşananları ve planlarını, Özgür Buzbaş’a anlattı.

Mancini’nin gidiş sebebinin istediği transferleri yapamayacak olmalarını gösteren Aysal, Lucescu’ya yeşil ışık yaktı: “İsterim”

“AYRILIK KARARI DÜN ALINMIŞTI”
Ünal Aysal, aslında dün yapılan toplantıda ayrılık kararı alındığını ama bu konuda bir açıklama yapılmamasının medyada “Devam kararı” olarak yorumlandığını vurguladı.

“AYRILIK NEDENİ MANCINI’NIN TRANSFER BEKLENTİSİ”
Ünal Aysal alınan ayrılık kararının öncelikli sebebinin, Mancini’nin çok yüksek maliyetli 3 yabancı oyuncu transferini şart koşması olduğunu belirtti. Şu anda hem UEFA kuralları hem de ellerindeki oyuncu sayısı gereği böyle transferlerin mümkün olmadığını belirten Aysal, bundan dolayı Mancini’nin de ayrılık kararı aldığını ifade etti.

“Aslında dün yolları ayırmaya karar vermiştik ama biraz daha bekleyelim dedik. Bugün de yine görüştük ve yoları ayırma kararı aldık” diyen Galatasaray Başkanı, Mancini’nin kendilerine “Henüz kimseyle görüşmedim ve anlaşmadım. Ayrılık nedeninin başka bir takıma gitmemle ilgisi yok.” dediğini de aktardı.

Ünal Aysal bu arada, Mancini’nin kendilerinden tazminat talep etmediğini, sadece mayıs ayına kadarki maaş ve primlerini istediğini sözlerine ekledi.

“LUCESCU’YU BEĞENİYORUM AMA…”
Galatasaray Başkanı Aysal, NTV Spor Haber Müdürü Özgür Buzbaş’a, yeni teknik direktör arayışları hakkında da konuştu.

“Henüz kimseyle görüşmedik. Aklımda hoca isimleri var ve kısa sürede halletmeliyiz” diyen Aysal, basında adı sık sık Galatasaray ile anılan eski teknik direktörleri Mircea Lucescu için de şunları söyledi: “Lucescu, Galatasaray’a hizmetleri olmuş bir isim. O’nu takımın başında görmek isterim ama Shakhtar ile 1 yıl daha sözleşmesi var. Önce onu halletmeli.”

NTV Spor

 

Kategoriler: HaberlerTürkiye

Etiketler: