Eskisehirspor – St.Johnstone

Beşiktaş’ın Avrupa Kupaları’ndan men edilmesiyle, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanan Eskişehirspor bu akşam tarihi bir sınava çıkacak. Avrupa arenasında en son 1975’te sahne alan Es-Es bugün İskoçya temsilcisi St. Johnstone ile karşılaşacak. Ersun Yanal’ın öğrencileri zorlu 90 dakika öncesi geri sayıma geçti. Taraftarlar da karşılaşmanın biletlerini tüketti. Artık maç saati için beklemeye geçildi.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de Avrupa Ligi final grubunu ikinci sırada bitiren ve Türkiye Kupası’nda yarı final oynayan Eskişehirspor, bu sezon 3 kulvarda birden mücadele edecek. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Kırmızı-Siyahlılar’da yeni transferleri de kadrodaki yerini alacak. Kaleci Boffin, G.Saray’dan alınan Servet ve Polonyalı Malecki’nin ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

YANAL UMUTLU
Kırmızı-Siyahlılar’ın teknik direktörü Ersun Yanal ilk maçta işi bitirmek istediklerini söyledi. Taraftarlarının da desteğiyle rakiplerini yeneceklerini belirten Yanal, “İyi bir skorla rövanşa gitmeyi hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz Avrupa Ligi’nde gruplara kalmak. Bunu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

MAÇ TRT SPOR’DA
Eskişehirspor’un 37 yıl sonra oynayacağı ilk Avrupa Kupası maçı TRT Spor’dan canlı yayınlanacak. Eskişehir Atatürk Stadı’ndaki karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi Hırvat hakem Ante Vucemilovic Simunovic yönetecek. Eşleşmenin rövanş maçı ise 26 Temmuz’da İskoçya’da oynanacak.

Günün Bankosu Öneriyor:
Eskişehirspor’un iskoçya’nın vasat ekiplerinden biri olan St.Johnstone karşısında şansını çok yüksek görüyoruz. Yurtdışı bahis bürolarında da kırmızı-siyahlıların oranı 1.25’e kadar düştü. Ersun Yanal’ın Avrupa maçlarındaki tecrübesi ve bu maçlara verdiği önemi de hesaba katarak Eskişehirspor’un zorlanmadan kazanmasını bekliyoruz. Oran yükseltmek isteyenler “ilk yarı 1” ya da “hadikaplı 1” tercihlerine yönelebilir.

Kategoriler: FeaturedFutbol

Etiketler: