Bize masal anlattılar

Evet, kesinlikle böyle oldu: Schalke’nin iyi durumda olmadığını ve bu nedenle Galatasaray’ın tur atlama umudunun çok arttığını söyleyen arkadaşlarımız, bize masal anlattılar. O Schalke özellikle ilk 45 dakikada Galatasaray’ı hallaç pamuğu gibi attı, hatta düpedüz abandone etti.

Schalke forvetleri biraz dikkatli olabilse daha ilk yarıda tur umutları tümüyle ortadan kalkabilirdi.

Aslında Arena’da muhteşem bir hava vardı. Drogba’yı bağrına basmak ve garanti görünen Schalke zaferini kutlamak isteyen taraftarlar, tribünleri tıklım tıklım doldurmuştu. Terim, beklendiği gibi Drogba kozunu baştan oynadı. Bunun dışında kadroda ilginç sayılabilecek tek nokta, Sabri’nin varlığı, Eboue’nin beklemek zorunda kalışıydı. Rakibin ise pek eksik denebilecek bir yanı yoktu.

İlk 10 dakikada olup bitenler pek içacıcı sayılmazdı ama Sarı-Kırımızılı takımın yakaladığı ilk fırsatta Şampiyonlar Ligi golcüsü Burak’ın ağları bulması, havayı değiştirdi. Fakat hayır, bunun hemen ardından Schalke’nin müthiş baskısı ve kaçırdıkları fırsatlar yürek hoplatıcı nitelikteydi. Bu arada Hamit’in direkten dönen şutu artık onun şanssızlığı değil de başka bir şeydi.

Schalke tam anlamıyla bize futbol dersi verdi. Kurdukları baskı karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Çaresiz biçimde topu sağa sola vurmaya başladık. Özellikle sol kanadımız tam anlamıyla delik deşik oldu. Ve düpedüz dağıldık. Açıkçası o sıcağa kar dayanmazdı ama Schalke adına inanılmaz pozisyonlar kaçtıktan sonra Dany’nin orta alanda yaptığı bir hata yüzünden golü yememiz de başka türlü bir yıkım oldu.

Aslında ikinci yarıda da oyun çok değişmedi. Ancak tribünlerin coşkusu söndü ve ‘acaba bu maçı yenilmeden bitirebilir miyiz?’ tedirginliği gözle görülür bir hal aldı. Neyse ki, Schalke’nin ilk yarıda harcadığı olağanüstü güç, bizim dengeyi kurmamızı sağladı. Hatta daha fazlasını da yapıp birkaç pozisyonda gol atma umuduna bile kapıldık. Ancak Burak’ın kötü, Sabri’nin iyi vuruşları sonuç getirici değildi. Drogba’nın bile kaybolduğu üstün fizik gücüne sahip rakip karşısında ‘Yenemiyorsan yenilme’ oyunu oynamaya çalıştık. Hiç değilse bunu becerdik.

Arena’nın zemini Antalyaspor maçında da felaketti ama bu karşılaşmada büsbütün sırıttı ve Alman takımı buna benzer konularda mazeret tanımadığı için durum elbette ki aleyhimize oldu.

Ahmet Çakır
a.cakir@zaman.com.tr

 

Kategoriler: FutbolŞampiyonlar Ligi

Etiketler: