Wimbledon’da kara Çarşamba!

Federer01

Wimbledon’da üçüncü güne kadar büyük sürprizler yaşandı. Rafael Nadal turnuvaya ilk turda veda ederken, Maria Sharapova, Jo-Wilfried Tsonga gibi isimler ikinci turda turnuvaya veda etti. Victoria Azarenka da ikinci tur maçına çıkmadan turnuvadan çekilmişti.

Bir büyük sürprizi de Roger Federer yaşattı. İkinci turda dünya sıralamasının 116. sırasında yer alan Sergiy Stakhovsky’ye yenilen Federer turnuvaya veda etti.

Mücadelenin ilk iki setinde iki tenisçi de servis kırmayı başaramazken ilk set Roger Federer, ikinci seti de Stakhovski 7-6’lık sonuçlarla almayı başardı.

Üçüncü sette ise Stakhovsky çok kritik oyunda maçın ilk servisini kıran ismi oldu ve 6-5 öne geçti. Sonrasında servis oyununu da kazanarak 7-5’le setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin üçüncü oyununda Ukraynalı raket bir kez daha servis kırdı. Ancak altıncı oyunda Roger Federer, maçta ilk kez Stakhovsky’nin servisini kırınca skora 3-3’le denge geldi. Set tekrar tie-break’e giderken gülen isim yine Stakhovsky oldu. Böylece Ukraynalu raket dört sette maçın galibi olup Roger Federer’i elemeyi başardı.

Daha önce Wimbledon’ı yedi kez kazanan Roger Federer 2002’de yılında turnuvaya ilk turda veda ettiğinden beri Wimbledon’da çeyrek finalin daha aşağısındaki bir turda elenmemişti.

Kategoriler: HaberlerTenis

Etiketler: