Zlatan’dan Guardiola-Mourinho kıyası

zlatan-isvec01

PSG’nin İsveçli yıldız oyuncusu Zlatan Ibrahimovic, birlikte çalıştığı Guardiola ve Mourinho hakkında ilginç yorumlarda bulundu

“Benim adım Zlatan” adlı otobiyografisini yayınlayan Zlatan Ibrahimovic, yaptığı Guardiola-Mourinho karşılaştırmasıyla çok konuşulacağa benziyor.

Otobiyografisinde Inter’de Mourinho’yla Barcelona’da da Guardiola’yla birlikte çalıştığı günlerden bahseden İsveçli yıldız oyuncu, Inter’de Mourinho’yla birlikte geçirdikleri zamandan büyük zevk aldığını belirtirken Portekizli teknik adam hakkında şunları kaleme aldı:

“Mourinho, Guardiola’nın tam zıttı. Mourinho odayı aydınlatırken Guardiola perdeleri kapatıyor. Mourinho uğruna ölebileceğim türde birisi.”

Mourinho’yla Inter’de birlikte çalığtığı dönem 29 gol kaydeden Ibrahimovic 66 milyon euro’ya Barcelona’ya transfer olduktan sonra işlerin yokuş aşağı gitmeye başladığından da bahsediyor.

2009-10 sezonu Şampiyonlar Ligi’nde San Siro’da 3-1 kaybetmeleri sonrası Barcelona’yla Camp Nou’da oynadıkları yarı final rövanş maçını 1-0 kazanmalarına rağmen elenmeleri hakkında Ibra, otobiyografisinde şu ifadeleri kullanıyor:

“Soyunma odasında Guardiola bana sanki her şey benim hatammış gibi gaktı. O an “Buraya kadar. Son şansımı da tükettim” diye düşündüm. Orada öylece otururken kendimi b*k gibi hissetmiştim. Bana sanki bir fazlalıkmışım, bir uzaylıymışım gibi bakıyordu. Delilikti!”

İlk sezonunda La Liga’da 21 gol kaydetmeyi başarabilen fakat buna rağmen Guardiola’nın gözüne giremeyen Ibra sürekli olarak oyundan alınıyordu ki bu durum Guardiola’dan kısa sürede soğumasına neden olmuştu.

Mourinho’yla birlikte çalıştıkları dönemin sürekli burnunda tüttüğünü de dile getiren İsveçli oyuncu Mourinho’yu da otobiyografisinde yere göğe sığdıramadı:

“Mourinho herkesten iki kat fazla çalışır. 7-24 futbolla yatar, kalkar. Hayatımda rakip konusunda onun kadar bilgi sahibi olan başka bir teknik direktör tanımadım. Rakip takımın üçüncü kalecisinin ayakkabı numarasında kadar her şey hakkında bilgi sahibidir.”

PSG forması giyen Ibrahimovic bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Guardiola’yla yeniden yüzleşmenin fırsatını kolluyor.

Fransız ekibi’nin, gruptan çıkmayı başarırsa, Mourinho’lu Chelsea’yle veya Guardiola’lı Bayern Münih’le son 16’da karşı karşıya gelme ihtimali yüksek.

 

Kategoriler: Haberler

Etiketler: