Adım adım Mancini operasyonu

Mancini02

Galatasaray’ın yeni teknik direktörü İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini oldu. Fatih Terim’le bağlarını kopardıktan sonra İtalyan hocayı listenin ilk sırasına yazan Ünal Aysal ve ekibi, dün amacına ulaştı. Akşam saatlerinde İstanbul’a getirilen 48 yaşındaki teknik adam, sportif koordinatör Bülent Tulun ve idari menacer Cenk Ergün’le birlikte başkan Ünal Aysal’ın ikamet ettiği Les Ottomans Otel’e geçti. Aysal ve idarecilerle yemekte bir araya gelen Mancini, Galatasaray’ın son teklifini kabul etti. Taraflar anlaşmanın süresini 2+1 yıl olarak olarak belirledi.

Salı günü Fatih Terim’i görevden alan Galatasaray Yönetimi teknik direktör krizini dün çözdü. İstanbul’a davet edilen Roberto Mancini, öğleden sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. İtalyan teknik adamı sarı-kırmızılı kulüp adına idareciler Bülent Tulun ile Cenk Ergün karşıladı. Mancini, direkt olarak Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile görüşmek üzere Les Ottomans Hotel’e geçti.

Bielsa’dan daha ucuz

5 kişilik yardımcı ekibiyle gelmesini şart koşan Bielsa’nın yıllık 6 milyon euro maliyetini dikkate alan sarı-kırmızılı yönetim, kıran kırana geçen pazarlıklar sonunda Mancini’yi 4.5 milyon euroya ikna etti. Ve İtalyan teknik adam, 2+1 yıllık sözleşmeye “Evet” dedi. Resmi açıklama an meselesi… Juventus maçında kulübede Mancini oturacak.

İtalyan teknik adamın İstanbul’a 4 bavulla geldiği öğrenilirken, görüşmelerin ardından Mancini Les Ottomans’ta geçirecek ve Lütfi Arıboğan’da kendisine eşlik edecek.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Mancini bütün isteklerini başkana sunduğu ve kendi yardımcılarını getirmek istediğini belirtti.

Yardımcısı Tugay Kerimoğlu

Roberto Mancini’nin gelişi, Hasan Şaş-Ümit Davala ikilisinin gitmesi demek! Sarı-kırmızılı yönetim, Süper Lig’i yakından tanıyan birini Mancini’nin yanına düşünüyor. Yardımcı hoca olarak da kulislerde Tugay Kerimoğlu’nun ismi geçiyor. Hem Mancini hem de Kerimoğlu’nun iyi derecede İngilizce konuşması, bu birlikteliği olası kılıyor.

Yine Terim’in yerine geldi

2000-01 sezonunda dönemin Fiorentina Başkanı Cecchi Gori ile sorun yaşayan Fatih Terim, Mor Menekşeler’de görevden alınmış ve yerine teknik direktörlüğe Roberto Mancini getirilmişti. Aradan 12 sene geçti; kahramanlar aynı, sadece takımlar farklı. Ünal Aysal’la takışan Fatih Terim’in yerine Galatasaray’da yeni hoca Mancini oldu.

Kadıköy’de 1 yenilgisi var

İtalyan teknik adam aslında Türk futboluna yabancı değil. 2004-08 arası İnter’i çalıştıran Mancini, İtalyan devi ile 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’ye rakip oldu. Kadıköy’de 1-0’lık yenilginin üzüntüsünü yaşayan Mancini, Milano’daki rövanşta 3-0’lık galibiyetle güldü.

Kategoriler: FutbolTürkiye

Etiketler: