Mourinho’dan Mesut Özil yorumu

Mourinho01

Chelsea’nin Portekizli Teknik Direktörü Jose Mourinho Pazartesi günü oynanacak Londra derbisi hakkında açıklamalarda bulundu.

İngiltere Premier Ligi’nin 17. hafta maçında Arsenal ile zirve yolunda kozlarını Emirates Stadı’nda paylaşacak Chelsea’nin teknik direktörü Jose Mourinho, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam, Real Madrid’de birlikte çalıştığı Mesut Özil’in Arsenal’e transfer olmasının rakiplerinin eksik parçasını tamamladığını ve Arsene Wenger’in ekibini bir anda şampiyonluk adayı haline getirdiğini inandığını belirtti.

Mourinho, Mesut Özil’in genelinde şampiyonluk yarışındaki rakipleri Arsenal üzerine değerlendirmeler yaparken, şu ifadelere yer verdi:

“TAMAMEN DURDURABİLECEĞİMİZİ SANMIYORUM”
“Mesut geldi, Arsene, O’na formayı verdi ve bir anda oynamaya başlayıp takımı daha iyi bir hale getirdi. O, olağanüstü bir oyuncu. O, satın aldığınızda takımınızın eksik parçasını tamamlayacak türdeki oyunculardan biri. O’nun güçlü taraflarını biliyorum ama zayıf tarafları hakkında bir fikrim yok.

90 dakika içinde oyuna doğrudan etki etmesini engelleyerek O’nu nasıl durdurmayı deneyebileceğimizi bildiğimi düşünüyorum ama yine de O’nu 90 dakika boyunca durdurmak imkansız, çünkü bu tür oyuncular her zaman maç içinde onları durduramayacağınız bir veya birkaç anda neden bu kadar iyi olduklarını gösterme fırsatı bulur. O’nu tamamen durdurabileceğimizi sanmıyorum.”

“REAL MADRİD ÖYLE BİR KULÜP Kİ…”
“Mesut Özil’in ayrılmasına şaşırdım ama aynı zamanda Real Madrid’in ne olduğunu anladım. Öyle bir kulüp ki, felsefeleri gereği yapması gerekenler var, Gareth Bale ve Isco örneğinde olduğu gibi. Isco ve Bale’yi alırken, bununla birlikte belki de Mesut’u takımda tutmanın zor olduğunu düşündüklerinden dolayı bu kararı verdiler.”

“Arsene Wenger, Mesut Özil hamlesi ile takımını güçlendirdi. Bunun birden fazla yolu vardır. Bunlardan biri gençlerle çalışmak ve onlara zamana vererek gelişimlerini tamamlamalarını sağlamaktır. Bunun bir diğer yolu doğrudan transfer piyasasına girerek kendini tamamlamış bir ürünü kariyerinin zirvesindeyken renklerine bağlamaktır. Mesut için böyle böyle bir şansları vardı ve bu durumu çok iyi değerlendirdiler.”

“MESUT TAKIMIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”
“Eğer yalnızca inşaa, inşaa, inşaa derseniz muhtemelen en uç noktaya varamazsınız. O, önemli bir oyuncu ve apaçık bir şekilde takımın çehresini değiştirdi. 8 yıl boyunca Arsene Wenger, kendi oyuncularını olgunlaştırdı ve Theo Walcott, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey gibi isimleri bugün bulundukları yere getirdi. Wenger’in çocukları artık büyüdü ve çok iyi oyuncular haline geldi. Aynı zamanda Mesut gibi bir oyuncuyu transfer ettiler. Bu nedenle bu sezon iyi durumdalar.

Mesut’un takımı tamamen değiştirdiğini söylemiyorum. Diyorum ki, teknik direktör ve kulüp, bu oyunculara imkan ve zaman tanırsa, evrimlerinde büyük bir istikrara sahip olur. Bence Arsenal takımındaki bireylerin ruhlarının derinliklerinde şampiyonluğa dair bir inanç var ve bunun için uygun şartlarda oldullarına inanıyorlar.”

Kategoriler: Haberlerİngiltere

Etiketler: