Osmanlı şehzadeleri Wimbledon’da

Osmanlı Sultanı Mehmed Reşad’ın torununun oğlu Ömer Abdülmecid Efendi ve torunun torunu Mahmud Efendi, Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek kadınlar yarı final maçlarını izledi.

Turnuvanın 10. gününde, Merkez Kortta yapılan ve büyük heyecana sahne olan maçları izleyen şehzadeler, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Wimbledon’ı 6 kez kazanan İsviçreli tenisçi Roger Federer‘in isminin baş harflerinin yazılı olduğu kıyafetiyle Merkez Korta gelen Şehzade Mahmud, “Tek kadınlarda tecrübesinden dolayı Serena (Williams) bu yıl şampiyon olur. Tek erkeklerde ise sadece bir adam var, o da Roger Federer” dedi.

Wimbledon’da atmosferi çok heyecanlı bulduğunu belirten Mahmud Efendi, “Çok özel ve yeşil bir turnuva, dünyada başka böyle bir turnuva yok” ifadelerini kullandı.

Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Polonyalı Radwanska ile 8 nuramalı seribaşı Alman Kerber arasındaki yarı final maçını değerlendiren Şehzade Mahmud, Polonyalı raketin istikrarlı bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

“Şampiyon Djokovic olacak”

Şehzade Mahmud’un babası Ömer Abdülmecid Efendi ise tek erkeklerde oğlunun şampiyonluk tahminine katılmadığını belirterek, “Erkeklerde büyük ihtimalle Djokovic şampiyon olacak” dedi.

Wimbledon’ın eşsiz bir atmosfere sahip olduğunu ifade eden Ömer Abdülmecid Efendi, “Burada olmak çok heyecan verici. Wimbledon’ı ilk kez 20’li yaşlarımda burada izledim, toplamda ise 4 ya da 5 kez geldim” diye konuştu. Ömer Abdülmecid Efendi, Radwanska-Kerber maçının “oldukça yüksek kalitede” bir maç olduğunu sözlerine ekledi.

Tek kadınlarda Radwanska, Alman rakibini 2-0 yenerek finale çıkan ilk kadın raket oldu.

NOT: Diğer finalist Serena Williams oldu.

 

 

Kategoriler: FeaturedHaberlerTenis

Etiketler: